Luna prăjiturilor: Prăjitură cu cafea
Ingrediente pentru blat:
Pune la fiert cafeaua cu zahărul. Bate albușurile spumă și adaugă siropul de cafea fierbinte. Bate până când își dublează volumul. Freacă margarina cu gălbenușurile și cu zahărul vanilat și adaugă-le peste spuma de mai sus. Amestecă de sus în jos cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Adaugă făina în ploaie. Toarnă compoziția într-o tavă unsă și tapetată și dă la cuptorul încins 25-30 de minute. Bate margarina și zahărul și esența de vanilie. Topește în baie de aburi ciocolata albă cu 1-2 linguri de smântână. Încorporeaz-o în crema de margarină. Taie blatul în 2, însiropează-l cu siropul de cafea. Așează crema de vanilie și apoi celălalt blat. Fierbe ingredientele pentru glazură și toarn-o după ce s-a răcit.
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 8 linguri cafea strecurată
- 6 linguri făină
- 100 g margarină
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- un pachet margarină specială pentru creme
- 100 g zahăr pudră
- 1-2 linguri de smântână dulce
- esență de vanilie
- 150 g ciocolată albă
- 12 linguri de zahăr
- 7 linguri apă
- 3 linguri cafea tare
- 2-3 ceșcute de cafea
- 100 g zahăr pudră
Pune la fiert cafeaua cu zahărul. Bate albușurile spumă și adaugă siropul de cafea fierbinte. Bate până când își dublează volumul. Freacă margarina cu gălbenușurile și cu zahărul vanilat și adaugă-le peste spuma de mai sus. Amestecă de sus în jos cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Adaugă făina în ploaie. Toarnă compoziția într-o tavă unsă și tapetată și dă la cuptorul încins 25-30 de minute. Bate margarina și zahărul și esența de vanilie. Topește în baie de aburi ciocolata albă cu 1-2 linguri de smântână. Încorporeaz-o în crema de margarină. Taie blatul în 2, însiropează-l cu siropul de cafea. Așează crema de vanilie și apoi celălalt blat. Fierbe ingredientele pentru glazură și toarn-o după ce s-a răcit.
Poftă bună!
Comments
Post a Comment