Ti-ar placea o schimbare de peisaj?

 
 
 Fie ca este vorba de un schimb intre scoli sau de un an la o universitate din strainatate,exista o multime de oportunitati pentru a petrece un timp intr-o alta tara UE si a invata cateva lucruri acolo. Sa inveti in strainatate poate fi o provocare,o rasplata si ceva de neuitat! 
 
Invatarea este un proces care se desfasoara pe tot parcursul vietii,asa ca desi poate sa inceapa in tara natala,nu se termina aici. UE ofera oportunitati pentru a studia in strainatate in orice etapa a educatiei,incepand de acum de la scoala sau pentru viitor.
Tine minte ca este dreptul tau de cetatean UE sa studiezi intr-o alta tara UE! 
Deci,ce mai astepti?  
Pregateste-te pentru a luat contact cu o alta cultura,invata o noua limba si perfectioneaza-ti competentele!
 
Comenius  
 
            Daca scoala ta participa la programul Comenius,ai putea sa vizitezi o scoala partenera sau sa primesti vizita unor elevi din strainatate la tine la scoala.Intreaba-ti profesorii care sunt optiunile!
            Iar daca un schimb real nu este posibil,poti totusi stabili legaturi cu elevi din alte tari printr-o clasa virtuala.Datorita tehnologiei de ultima ora,scolile din Europa pot deveni partenere prin intermediul portalului " eTwinning" , pe  www.etwinning.net .
Comenius se dezvolta   
           E posibil ca sa nu fie nevoie sa astepti sa ajungi la universitate pentru a studia in strainatate pe cont propriu.Incepand din acest an,elevii din invatamantul secundar din 13 tari UE au posibilitatea sa petreaca o perioada de cateva luni departe de casa,locuind cu o familie gazda si continuand sa mearga la scoala acolo.Daca aceasta initiativa va avea succes,va fi extinsa in toata Uniunea Europeana.
  
  
 
 
 

Comments

Popular Posts