Lecţii de viaţă

Viaţa e ciudată, te împinge pe diferite cărări punându-te în una din cele mai grele ipostaze, aceea de a alege.
Îţi oferă un început, îţi mai aruncă câteva frimituri pe parcurs, după care, sfârşitul ţi-l produci singur. 
Mulţi stau şi se gândesc cum ar fi dacă totul ar merge doar după bunul lor plac, dacă lumea s-ar învârti în jurul lor, dacă viaţa ar fi percepută doar după părerea acestora. 
Majoritatea se gândesc numai la persoana lor încercând, într-un fel sau altul, să transforme toată realitatea în ficţiunea lor.
Dacă urcăm pe pante greşite, avem multe şanse să fim loviţi din plin, iar dacă nu le acordăm importanţă, se vor simţi jigniţi de indiferenţa noastră.
  În fond, ceea ce contează este să înveţe din greşeli şi să nu le mai repete pe viitor, să ştie când să admită că nu are dreptate şi să lase mândria şi orgoliul deoparte, să mai privească şi din ansamblu şi nu numai din modurile favorabile lui.
  Adevărul este că viaţa nu este un film, nu este o melodie, ci este ceea ce tu îţi creezi pe parcursul ei. Dacă toata viaţa ta ai facut greşeli şi nu le-ai îndreptat, nu alţii sunt de vină, ci tu. 


Lucruri / persoane care-mi fac viaţa o superbitate: prietenii, tigrişorul de pluş cu care dorm, familia,persoana iubită, nutella, desenele animate, blogul, animăluţele de pluş, hainele colorate, genţile mari, îmbrăţişările, machiatul, tatuajele, zâmbetele, etc. 

Comments

  1. Nimeni nu se poate intoarce si crea un nou inceput, dar toata lumea poate sa porneasca azi si sa faca un nou sfarsit :> asta e viata ;;)

    ReplyDelete
  2. Pentru multi e extrem de greu sa puna orgoliul si mandria de o parte pentru ca ei gandesc ca tot ce fac ei este bine si in ochii lor nu par ca au aceste defecte.
    Sa admiti cand gresesti este deja un lucru rar pe care eu nu prea l-am intalnit la oameni, e ca si cum ar fi sfarsitul lumii daca gresesc. Ce nu stiu acesti oameni este ca au avut sansa sa se schimbe dar au ignorat semnele si imi pare rau pentru ei dar majoritatea o sa plateasca dupa gravitatea faptelor.
    Viata nu e un film sau o melodie, dar poti sa inveti multe de la ele. Cand vad oameni care se uita la filme si asculta melodii de dragoste si dupa frang inimi si-si bat joc de lume, nu mai ai ce sa mai zici, decat sa-ti fie rusine.
    Cum mai zic si eu "Live your life, but you know it's written, that awaits you as much pain as you inflicted"
    Imi place postarea, apropo, si Nutella :D !

    ReplyDelete
  3. Viata nu da tuturor aceleasi lectii. Este deci cel mai bun profesor, fiindca adapteaza totul in functie de nivelul elevului. Pacat ca majoritatea elevilor nu invata nimic si doar copiaza, absenteaza sau dorm la cursuri :))

    ReplyDelete
  4. Si da, ai dreptate Tibi, pacat de ei :D

    ReplyDelete
  5. Îmi place felul tău de-a privi lucrurile .. :*

    ReplyDelete
  6. Corect! Este foarte adevarat! Dar ce faci atunci cand viata te strange cu usa? Cand nici o situatie nu iti este favorabila, nici tie, nici celor din jurul tau?

    ReplyDelete
  7. Creezi imposibilul, faci ceea ce nu credeai vreodata ca poti face si intr-un final, rezultatul va fi satisfacator.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts