Ce este trandafirul?

Ce este trandafirul?
Multa lume ar spune ca este doar o simpla floare nestiind trecutul acestuia,faptul ca avea o semnificatie importanta in istorie.
Toata lumea stie ca trandafirul este cel mai expresiv simbol al iubirii,cel mai simplu si totusi nemarginit care exprima toate posibilele fete ale sentimentului de dragoste : pasiune,suferinta,iubire,gelozie si asa mai departe.
 Existe multe legenda legate de trandafir,ca de exemplu : Homer descria in "Eliada" ca scutul lui Achile,ca si coiful lui Hector,erau impodobite cu trandafiri pentru a-i apara in lupte.
De aici putem deduce un lucru,trandafirul exprima putere si incredere.
O legenda greceasca spune ca trandafirul ar fi fost destinat sa fie, inca de la nastere, cea mai frumoasa floare.
Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa
nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei ca fiecare sa-i daruiasca cate ceva din atributele
lor: Dyonissos i-a daruit parfumul ametitor, Cele 3 Gratii i-au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zephyr, vantul de
primavara, a dat la o parte norii pentru ca Apollo sa lumineze si sa-l infloreasca.
La urma, Ares, zeul razboiului, i-a dat in dar spinii, pentru ca floarea sa isi poata apara frumusetea. Trandafirul,ca 
floare a dragostei, trebuia sa fie asociata si Afroditei. Unele povesti spun ca trandafirul a aparut odata cu zeita frumusetii, din spuma marii, inconjurand-o ca o ghirlanda. 
O alta legenda spune ca in timpul sarbatorilor, Nero lasa sa cada din tavan ploaie de petale de trandafiri, iar oaspetii isi puneau de gat ghirlande si pe cap coronite de trandafiri, pentru ca Dionysus ar fi spus ca trandafirii limpezesc mintea si te fac sa nu destainui secretele la betie. 
O legenda din Egipt spune ca Cleopatra a asternut la picioarele lui Marc Antonius un covor din petale de trandafiri atat de gros incat I se scufundau picioarele pana la genunchi. 
 
Acum o sa va spun o legenda pe care eu una o ador si o pretuiesc foarte mult.Este o simpla poveste care mi-a ajuns la inima prin cai inexplicabile. 
Persanii au o poveste locala despre trandafirul rosu: o privighetoare indragostita de un trandafir alb, l-a imbratisat atat 
de strans, incat spinii i-au strapuns inima si sangele a colorat in rosu floarea. Aceasta poveste persana l-a inspirat pe Oscar Wilde atunci cand a scris povestea "Privighetoarea si trandafirul".
 
Am ales acest titlu pentru postare deoarece,ca pentru multi altii,trandafirul este floarea mea preferata,este cadoul inmiresmat de dragoste facut de o persoana pe care eu o iubesc zdravan de tot si mai ales pentru ca este simbolul iubirii si al puritatii. 
Pot spune cu sinceritate ca aceasta floare ma reprezinta intru totul pe mine. 


 

Comments

Popular Posts