Viața - o plimbare prin somn


Chiar tot ce ne înconjoară este fictiv?
Chiar nu putem prezice anumite întâmplări fără a stârni puțină revoltă?
Chiar nimic nu se mai poate face fără ca cineva să te creadă înjositor?

Viața ne pune în față multe variante și noi se presupune că trebuie să o alegem pe cea mai benefică pentru noi și așa zisul viitor al nostru. Multe persoane cred că doar aruncând vorbe aiurea despre cineva pot schimba atitudinea populației asupra persoanei respective dar ei nu se gândesc că acele cuvinte de invidie aruncate prostește și aiurea, le schimbă percepția și imaginea pe care o are restul lumii asupra lor.
Se presupune că viața este fluidă, este un râu plin de aventuri, este o mișcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înșiși reprezintă acest static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este neschimbabilă și încremenită; viața este în continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viața este mai abundentă. Iar o viață abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, în fiecare clipă.
Acele mici atingeri de nea, acele șoptiri intense într-o cameră îndepărtată, acel cântec care îți înmoaie inima, acea privire care-ți pătrunde-n suflet și-n gând.
Sunt anumite lucruri unice pe care le păstrezi mereu la tine în timpul acestei magnifice călătorii numită viață. Te urcă, te coboară, îți deschide uși, te omoară. Te privește fără a avea un scop anume, te îndrumă ca un înger, te alină ca un scop matern, te sărută și se face unul cu tine.
Dar totuși să nu uităm că viața este uneori foarte zgârcită. Trec zile,săptămâni, poate luni de zile și nu simți nimic nou dar totuși, odată ce deschide o ușă, o adevărată avalanșă pătrunde în spațiul deschis. Acum nu ai nimic, iar în clipa următoare ai mai mult decât poți accepta. 
Este fragilă și prețioasă. În clipa asta ești, iar în clipa următoare, te-ai dus. De aceea, fiecare clipă trebuie stoarsă de tot ce se poate da pentru că nu știi niciodată când totul se poate destrăma.
Oamenii se schimbă, vremea se schimbă, lumea se schimbă, anii trec. Mulți facem greșeli pe care le regretăm mai încolo, cel puțin majoritatea, suntem simplii și asta ne face perfecți. 
Putem spune că viața este ca o plimbare în somn pentru că de multe ori visul dorește carnalul, dorința de a face cum vrem noi rămâne impregnată și continuată după propriul fel. Putem asemăna aceste 2 dimensiuni din multe puncte de vedere pentru că baza imaginației este realitatea și asupra ei tu ai acordul permanent pentru a schimba sau șterge toate imperfecțiunile.

Comments

Popular Posts