House M.D

Această poveste a unui doctor foarte bine dotat la mansardă, cu un sarcasm nemăsurabil și care trăiește într-o continuă negare a propriilor sentimente, ne deschide multe căi de percepere și feluri de a vedea lumea din diferite ipostaze. Atât prin sinceritatea sa absolut dureroasă(de cele mai multe ori), cât și prin sfaturile pe care le dă, ne provoacă să ne punem în pielea personajului și să ne punem foarte multe întrebări. Indiferent dacă ești un om simplu cu un statut acceptabil sau o persoana cu prestigiu a cărei inteligență se presupune a întrece multe, toți sunt egali în fața lui, pur și simplu nu îi place de nimeni. I se pare fascinant atunci când o simplă fetiță care își întreține mama drogată, să încerce totuși să scape din acel coșmar și să-și creeze o nouă viață pe propriile picioare, într-o nouă locuință. Îi place că nu se dă bătută și că are un țel fix. 
Fericirea îl cam dezgustă, lăsându-i un gust amar dându-și frâu liber sarcasmului demonstrând(cred) faptul că îi este frică să-și arat arate sentimentele în fața celorlalți preferând să rămână la stadiul de doctor care are mereu dreptate și sub ale căror mâini totul se vindecă. 
Dacă stăm puțin să reflectăm, și nouă ne este greu de multe ori să ne arătăm adevăratele noastre sentimente de frică să nu fim răniți, preferând să ținem în noi totul în ciuda faptului că ne macină constant. De multe ori folosim sarcasmul, ori fără să ne dăm seama ori intenționat pentru a ne acoperi rănile cu niște zâmbete false care la un moment dat, nu se mai pot distinge de cele reale, și probabil așa procedează și House.
De când mă uit la acest serial, mi-am ridicat multe întrebări care vizează aproximativ toate lucrurile posibile, existente, pe această planetă. Atunci când întâlnești pe cineva care ți-a captat atenția și doar o atingere a mâinii îți produce palpitații puternice, știi că faci un lucru nechibzuit însă tot îl faci pentru că așa-ți dictează inima. Ce se întâmplă atunci când te îndrăgostești când te aștepti mai puțin? Când ești nerăbdător să începi ceva, iar acea persoană devine fix opusul la ceea ce ea odată a spus că nu o să devină, cum reacționezi? Când încerci să lași trecutul în urmă și să te porți ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat sau afectat?
House M.D. poate avea o influență destul de mare și normal, pozitivă asupra oamenilor făcându-i să-și pună la îndoiala propriile decizii sau chiar pe ei înșiși sau chiar capabilitățile lor, însă ăsta este doar un șiretlic bine gândit pentru a vedea cine este cu adevărat deștept sau cu capul pe umeri astfel încât să aibă the guts să comenteze la el susținându-și ideea până la capăt. 
Suferă dar totuși își trăiește viața cum știe el mai bine și în felul în care își produce un anumit statut amuzant și asta mi se pare destul de interesant și captivant. Aș putea spune foarte multe lucruri despre el însă mai bine las totul la alegerea șiînțelegerea voastră. 

PS: „You know what i feel right now? I don't feel miserable or angry. I don't feel good or bad. I feel nothing. Which feels great.”

Comments

Popular Posts