Bezele cu caramel

    Ingrediente: 

  • 6 albușuri
  • 250g zahăr pudră
  • 5 lingurițe zahăr tos
Zahărul tos se pune pe foc într-o tigaie. Când devine brun-închis, se adaugă 4,5 lingurițe de apă și se lasă să fiarbă până se obține un sirop gros ca mierea. Până la întrebuințare, se ține la cald ca să nu se întărească. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat din nou cu telul până se întărește compoziția. Se pune vasul la baia de aburi și se bate fără întrerupere până se întărește spuma și nu mai cade de pe tel. Se adaugă apoi siropul și se amestecă bine. În această compoziție se pot adăuga câteva nuci/stafide/alune tocate. Prăjituricile se pun din nou la cuptor, la foc mic, ca să se usuce glazura. Se poate consuma imediat dupa ce sunt scoate de la cuptor.

Poftă bună! xD

Comments

Popular Posts