Luna prăjiturilor : Baclava

Ingrediente:

  • 250-300 g foi de plăcinte
  • 150 g margarină
  • 250 g miez de nucă
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 120 g miere
  • 150 ml apă
  • 1 linguriță esență vanilie / rom
   Foile se împart în 3 părți egale. Nucile se macină, după care se amestecă cu scorțișoara. Nucile se împart și ele în 2 părți egale. Se topește bine margarina până devine lichidă. Se ia o foaie, se pune în tavă, se unge cu margarină. Se pune urmatoarea foaie, se unge tot așa până se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumătate din nucile măcinate amestecate cu scorțișoara. Păstrați pentru suprafața prăjiturii foile întregi. Se așează peste nuci foile (a doua treime) repetând operațiunea făcută cu prima treime. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate. Se acoperă cu ultima treime foile unse. Se acoperă ca să nu se usuce și se dă la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350 grade, se scoate tava de la frigider și se trece la porționarea baclavalelor ( în romb), se dă la cuptor 25 de minute până se rumenește frumos. Între timp, siropul. Amestecăm apa cu zahărul și dăm la foc mic. După ce a dat în fiert adăugăm și mierea și mai lăsăm și cu aceasta până dă  în alt clocot, după care pune și aroma. Siropul se pune fiert peste baclavaua abia scoasă din cuptor.
           

Poftă bună!

Comments

Popular Posts