Luna prăjiturilor : Bomboane de ciocolată albă și portocale

Ingrediente:

  • 370 g ciocolată albă
  • 100 ml lapte de frișcă
  • 50 ml lichior de portocale
  • coaja de la o portocală
  • 100 g zahăr


    Se pune laptele de frișcă la încălzit împreună cu ciocolata albă ruptă în bucățele. Între timp se măsoară lichiorul, se rade coaja de portocală. Când s-a topit ciocolata, se adaugă lichiorul si coaja de portocală, se amestecă bine, după care se pune într-un vas, se acoperă și se lasă la frigider până se îngroașă și se poate modela ușor. De preferabil ținut peste noapte.
     Când ciocolata este destul de groasă, se pune zahărul la caramelizat. Când are culoarea coniacului, se ia de pe foc și se pune pe o tavă care a fost unsă cu ulei. Se lasă la răcit, după care se sparge în bucățele fine. Se ia cu lingurița apoi din ciocolata albă, se fac biluțe, se tăvălesc prin zahărul caramelizat, se pun în chese și se dau la frigider până la momentul servirii.

Poftă bună!

Comments

Popular Posts