Luna prăjiturilor : Ruladă cu ciocolată
Ingrediente pentru aluat:
Bagă biscuiții la cuptor pentru 15 minute. Apoi, când s-au răcit, îi dai prin mașina de tocat, adaugi nuca, una dintre ceștile cu zahăr pudră, cafeaua, cacaua, zeama de lămâie. Amestecă bine până se omogenizează. Întinde o folie de celofan pe masa de lucru, presară restul de zahăr pudră uniform și întinde cu grijă pasta de biscuiți. Între timp, freacă margarina cu zahărul pudră, cacaua cernută, esența de rom (/coniac), nucă măcinată și praful de scorțișoară. Întinde crema peste aluatul de biscuiți, rulează cu grijă și dă la rece câteva ore. Feliază doar în momentul servirii.
- 1/2 kg biscuiți
- 2 cești cafea preparată
- 3 cești zahăr pudră
- 1 ceașcă nucă măcinată
- 4 linguri cacao
- zeamă de la 1/2 lămâie
- 1 pachet margarină
- 1 ceașcă zahăr pudră
- 1 ceașcă miez de nucă
- 4 linguri cacao
- esență de rom
- un praf de scorțișoară
Bagă biscuiții la cuptor pentru 15 minute. Apoi, când s-au răcit, îi dai prin mașina de tocat, adaugi nuca, una dintre ceștile cu zahăr pudră, cafeaua, cacaua, zeama de lămâie. Amestecă bine până se omogenizează. Întinde o folie de celofan pe masa de lucru, presară restul de zahăr pudră uniform și întinde cu grijă pasta de biscuiți. Între timp, freacă margarina cu zahărul pudră, cacaua cernută, esența de rom (/coniac), nucă măcinată și praful de scorțișoară. Întinde crema peste aluatul de biscuiți, rulează cu grijă și dă la rece câteva ore. Feliază doar în momentul servirii.
Poftă bună!
Comments
Post a Comment