Se spune ca omul traieste pentru a face avere

Se spune ca omul traieste pentru a face avere. Intrebarea mea este din ce? Multi considera ca a avea avere inseamna a avea putere. Pe de o parte este adevarat, toti oamenii instariti au putere dar nu s-au gandit ca poate aceasta putere, averea pe care si-o doreau asa de mult ii poate duce la dezastru? Majoritatea lumii acum gandeste foarte materialistic. Tipuri de putere sunt multe, majoritatea oamenilor din politica le place sa domine lumea, sa ii atraga de partea lor. De ce? Pentru ca au putere,au cu ce sa ii cumpere. In ziua de azi poti cumpara orice cu bani, poti sa iti aduci de partea ta cei mai irascibili dusmani si sa angajezi orice criminal pentru a reduce la tacere persoanele care stau impotriva succesului lor. Oamenii au uitat ca puterea,averea o folosesti cu cap,cu ratiune nu distrugand caracterul si natura umana. Unii s-au nascut in circumstante mai bune, care le-au adus ranguri foarte inalte cand ajung adulti, pe cand altii de mici muncesc pentru a se intretine. Nu spun ca este vina lor ca sunt bogati sau ca mostenesc un mare imperiu dar cred ca este vina acelora care le-au bagat in cap ca prin puterea pe care o ai poti controla orice om,orice lucru,orice creatura. Este total gresit! Dar daca persoana respectiva stie cum sa isi conduca si sa isi administreze averea in asa fel incat totul sa fie acceptabil atat pentru el cat si pentru ceilalti atunci putem spune cu adevarat ca omul traieste pentru a face avere. Dar avere nu inseamna doar bani, proprietati de mii de hectare de teren pe care le detii, de cat de mare iti e garderoba ci inseamna si sentimente, aceea avere pe care o sa o ai mereu si pe care banii nu o pot cumpara. O mama avand grija de copiii ei, de familia ei, dragostea dintre 2 oameni si chiar adoptarea unui pui de pisica. Asta este averea sentimentala pe care,din pacate, nu multi dintre noi o detin. Oamenii au sub nasul lor o avere pe care multi ar dori sa o aiba,bolnavii de cancer,leucemie si multi altii stiu ca mai au doar putin timp pana sa moara si se bucura pana la extrem de ultima lor sansa de a trai pe cand noi o irosim,unii au totul dar doresc sa moara sau orice alt lucru prostesc.
Au viata,au sentimente,au ratiune. Asta este adevarata avere pe care o detine omul,iar noi ar trebui sa fim recunoscatori pentru ca avem ceea ce avem.

Comments

  1. Lordul Acton zicea ca "Orice puterea corupe, insa puterea absoluta corupe in mod absolut." Cred ca este omeneste sa fii corupt de putere, intrebarea este insa - pana unde?

    ReplyDelete
  2. Oamenii nu stiu ce inseamna adevaratele valori. Si chiar daca ar sti, pentru ei nu conteaza. Fiindca au nevoie de ceva al lor, ceva care ii scoata in evidenta. Nu stiu de unde aviditatea asta pentru control si/sau imagine. Nu vad alte castiguri decat materiale si sincer, nu inteleg cu ce esti mai fericit daca traiesti intr-un palat fata de cel care traieste intr-o ghena... tot oameni sunt toti.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts