Idealul unei vieţi perfecte

Şi mulţi se întreabă cum poate fi o viaţă perfectă, se întreabă dacă are de asemenea urcuşuri şi coborâşuri, se întreabă dacă aceasta chiar există. Câţiva spun cu desăvârşire că există, unii spun că poate se află acolo undeva, iar restul se lasă purtaţi de val sau spun că nu. 
Da, de o viaţă perfectă ca-n poveşti nimeni nu o să aibă parte, dar lucrurile micuţe, care sunt la rândul lor destul de detaliate, sunt defapt acele mici frimituri magice care ne dă nouă o tendinţă de perfecţiune asupra vieţii. Noi, ca persoane, nu vom putea niciodată să atingem rangul înalt al perfecţiunii, fiecare dintre noi avem acel mic defect care diferă de la o persoană la alta. Câteodată ne spunem atâtea încât chiar ajungem să le credem. Totuşi, deşi suntem atât de complicaţi ca fiinţe umane şi viaţa ni se pare cam dură uneori, noi chiar o putem transforma în ceva frumos şi poate chiar şi în ceva perfect.
De exemplu, eu nu mă zbat până-n pânzele albe pentru a putea avea ceva bun, satisfăcător. Pentru mine o zi perfectă ar putea consta într-o plimbare la mare sau la munte cu prietenii, muzică bună de dimineaţa până seara, ciocolată şi o tonă de bere.
În momentul de faţă, totul ni se pare simplu dar cu cât creşti mai repede, cu atât şansele de reuşită se pot diminua. De aceea, trebuie să profiţi de toate oportunităţile care îţi ies în cale, să înveţi să accepţi lucrurile care-ţi sunt de folos, iar pe restul să le alungi.
Viaţa perfectă există şi doar tu ţi-o poţi crea. Să nu te aştepţi ca altcineva sa te împingă de la spate pentru că vei rămâne dezamăgit.
În unele momente realizezi că numai tu poţi face totul pentru că numai pe tine mai poţi conta, iar în majoritatea circumstaţelor este adevărat. Nu pot să îi dau cuiva cu o sticlă în cap, scopul fiind de al înlătura din cale, şi să spui că de acum încolo, viaţa ta va fii perfectă. Bullshit!
Stau şi mă gândesc la câte gafe pot face unele persoana şi raţionalizez că mulţi habar nu au unde îşi au locul, iar pe deasupra au şi pretenţii. Ca să fii acceptat, trebuie la rândul tău să accepţi. Ca să primeşti, trebuie să dăruieşti. Nimic în viaţa asta nu e pe gratis!
Şi cum spuneam, viaţa perfectă ţi-o poţi crea numai tu. Trebuie doar să crezi şi restul vine de la sine.

Comments

  1. pai ai pre multa dreptate adica intr-un cuvant ai fost...DEEP!!!:D

    ReplyDelete
  2. Ce te faci insa cand viata ta nu iti apartine si pare ca depinzi de ceilalti? Cum te poti detasa de oamenii de care ai nevoie? Cum poti uita ca iubesti persoane care te ignora? Alcoolul te ajuta temporar, dar apoi regreti si degradarea pe care ti-o provoaca. Iar daca apar alti oameni in viata ta, de ce nu stau niciodata destul cat sa o schimbe pana la capat?

    ReplyDelete
  3. Pentru ca nimeni nu ramane, toata lumea pleaca..

    ReplyDelete
  4. Da, toata lumea, fara exceptie... Si se mira unii ca nu am incredere in oameni :-j

    ReplyDelete
  5. Thanks! Nice work, by the way, keep it up.

    ReplyDelete
  6. Multa lume da mai putin cu cat primeste mai mult.
    Sunt de acord ca lucrurile mici in viata fac o zi perfecta. Defapt, eu unul pot fi fericit de la o nimica toata, dar din pacate nici atata nu primesc :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts