Minciuni



    Un cuvânt mult prea folosit în zilele noastre, îl auzi la urechile tuturor, ieșind pe gurile tuturor, făcându-te să crezi niște aiureli uriașe și fără sens.
    Unii raționează și nu ajung în stadiul de a minți, pe când alții își găsesc refugiul în minciună. Să minți că ți-ai făcut tema este un lucru, dar să-ți minți în față persoanele la care ții este altceva.
    Trăiesc cu impresia că totul în jurul meu este fals și, într-o măsură, maleabil pentru că totul dispune de bunătatea omului, de cum se trezește el dimineața..ori cu moaca la tavan ori cu moaca la cearșaf. Dacă are draci începe să înjure pe toată lumea, dacă nu știe pe unde s-o apuce, minte pentru că la asta se pricepe cel mai bine, iar dacă aude și cel mai mic contraargument la adresa sa, ar face în așa fel încât să întoarcă tot împotriva persoanei respective.
    Când ești un prieten adevarat sau mai bine zis o persoană sinceră, nu îți e frică să comentezi deși știi că vor putea exista conflicte dar totuși orice sinceritate trebuie să aibă o limită, când deja începi să dai în nesimțire, d-apoi pleacă și nu te mai întoarce. Un prieten adevărat mereu își rezervă timp pentru cei din jurul său care-i sunt alături, întotdeauna le oferă încredere și nu îi calcă în picioare pe cei care-i sunt aproape tratându-i ca fiind cele mai josnice creaturi doar pentru a-și hrăni orgoliul de tot rahatul. Să fim serioși, îți trebuie și multă minte să faci asta!
    Nu caut să judec sau să jignesc pe nimeni însă niciodată minciuna nu poate fii uzată într-un scop bun, mereu are consecințe și mereu te lasă cu impresia că tot ce va urma, te va termina. Da, poate atunci când vrei să salvezi viața cuiva și te crezi vreun super erou ieșit din cărțile copilăriei, da poate atunci îți este permis, dar în rest, este un păcat conștient al propriei persoane.Eu una tot cred că o persoană trebuie să se gândească de 2 ori sau chiar mai mult înainte de a face o prostie sau de a minți pe nesimțite pentru că repezirea asta imediată nu ajută la nimic, ci dimpotrivă. 
    Multe persoane din zilele noastre au un caracter de căcat pentru că rămân prinși stând înghesuiți în propriile lor lumi unde pereții se tot strâng pe zi ce trece dându-le doar impresia opusă atunci când aleg minciuna. 
    Toți am mințit de cel puțin 2 ori în toată viața noastră. Ne-a adus ceva bun? Nu, dimpotriva. 

Comments

  1. Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts