Luna prăjiturilor : Amandine
Ingrediente pentru blat:
Din ingredientele de mai sus, se face un blat de cacao pe care l-am copt într-o tavă cu dimensiunile 36-36 cm. După ce blatul s-a răcit bine, l-am tăiat în două, am așezat prima foaie în tavă, am însiropat-o cu siropul fiert și răcit, după care am pus un strat de cremă pe care am preparat-o astfel: ciocolata ruptă în bucăți mici am amestecat-o cu frișca și zahărul la foc mic până ce s-a topit bine. Compoziția astfel obținută se ține cam 2 ore la frigider după care se spumează cu mixerul la putere mare. După ce am aplicat stratul de cremă, se pune și a doua foaie de blat, o însiropăm bine și introducem tava la frigider cel puțin 5 ore. Se porționează în pătrat cu latura de 6 cm și se glasează în fondantul de cacao. Se decorează un grătar de ciocolată sau cu câte o avelină de cremă.
- 15 ouă
- 15 linguri de zahăr
- 11 linguri de făină
- 4 linguri cacao
- zahăr vanilat
- 500 g ciocolată
- 500 ml frișcă lichidă
- 150 g zahăr
- 1 esență rom
- 300 g zahăr
- 300 ml apă
- 2 linguri cacao
- esență de rom
- 1 kg zahăr
- 500 ml apă
- 100 g glucoză lichidă (sau miere)
- 4 linguri cacao
Din ingredientele de mai sus, se face un blat de cacao pe care l-am copt într-o tavă cu dimensiunile 36-36 cm. După ce blatul s-a răcit bine, l-am tăiat în două, am așezat prima foaie în tavă, am însiropat-o cu siropul fiert și răcit, după care am pus un strat de cremă pe care am preparat-o astfel: ciocolata ruptă în bucăți mici am amestecat-o cu frișca și zahărul la foc mic până ce s-a topit bine. Compoziția astfel obținută se ține cam 2 ore la frigider după care se spumează cu mixerul la putere mare. După ce am aplicat stratul de cremă, se pune și a doua foaie de blat, o însiropăm bine și introducem tava la frigider cel puțin 5 ore. Se porționează în pătrat cu latura de 6 cm și se glasează în fondantul de cacao. Se decorează un grătar de ciocolată sau cu câte o avelină de cremă.
Poftă bună!
Comments
Post a Comment