Luna prăjiturilor : Bastonașe de ciocolată

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 60 g ciocolată
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 gălbenuș
  • 50 g migdale / alune / nuci măcinate
  • 1 lingură cacao
  • o lingură rom / vanilie
Decor: 

  • 1 lingură cacao
  • 100 g ciocolată


      Untul moale se mixează cu zahărul pudră, se adaugă ciocolata dată prin răzătoarea cu găuri mici, romul, gălbenușul, cacaua și nuca măcinată, se mizează puțin cu făina amestecată cu praful de copt la viteză mică. Se frământă până devine o bilă compactă, se înfășurează în folie de plastic și se ține la frigider 30 de minute. Se formează bastonașe cu lungimea de 6-7 cm cu grosimea degetului și se așează într-o tavă pe hârtie de copt cu distanța între ele de 2 cm, se coc 10 minute la 180 de grade. 
     Le scoateti din tavă doar după ce se răcesc complet, se pudrează cu cacao și se glazurează cu ciocolată.

Poftă bună!

Comments

Popular Posts