Luna prăjiturilor : Ciocolată de casă
Ingrediente:
Se pune apa la fiert cu zahărul și se lasă așa să fiarbă până obținem un sirop semilegat. Se adaugă cacaua și nucile, se mai amestecă puțin după care se adaugă untul. Se ține în continuare pe foc până la topirea completă a untului, după care se ia de pe foc și se introduce laptele praf. Amestecăm rapid și avem grijă să nu rămână cocoloașe sau lapte praf neamestecat pe marginile vasului. Se toarnă într-o tavă termorezistentă care a fost unsă cu ulei. Se dă la frigider pentru câteva ore.
- 500 g lapte praf
- 100 g cacao
- 300 g nuci măcinate
- 700 g zahăr
- 180 ml apă
- 250 g unt
Se pune apa la fiert cu zahărul și se lasă așa să fiarbă până obținem un sirop semilegat. Se adaugă cacaua și nucile, se mai amestecă puțin după care se adaugă untul. Se ține în continuare pe foc până la topirea completă a untului, după care se ia de pe foc și se introduce laptele praf. Amestecăm rapid și avem grijă să nu rămână cocoloașe sau lapte praf neamestecat pe marginile vasului. Se toarnă într-o tavă termorezistentă care a fost unsă cu ulei. Se dă la frigider pentru câteva ore.
Poftă bună!
Comments
Post a Comment