Luna prăjiturilor: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente pentru blat:
Bate ouăle cu un praf de sare până își dublează volumul. Adaugă zahărul și mixează până se topește. Presară făina amestecată cu praful de copt și cacao. După ce s-a încorporat, împarte compoziția în 3 și coace 3 foi într-o tavă ( 24 cm diametru ) tapetată cu hârtie de copt, cam 15-20 de minute.
Freacă gălbenușurile cu 50 g zahăr până obții o cremă. Adaugă treptat laptele rece și ciocolata. Pune vasul la foc mic și amestecă continuu. Încorporează gelatina înmuiata în 3 linguri de apă rece. Lasă la frigider să se răcească, după care adaugă mascarpone și apoi frișca bătută cu restul de zahăr.
Tapetează cu folie forma în care ai copt blaturile.Toarnă jumătate din compoziția de cremă, acoperind primul blat. Procedează întocmai și cu cea de-a doua parte și lasă la rece câteva ore.
Cel de-al 3-lea blat, taie-l în 14 triunghiuri. Decorează tortul cu frișcă bătută cu zahărul vanilat. Așează deasupra triughiurile. Pudrează cu puțină cacao și lasă la rece câteva ore bune.
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- sare
- 230 g făină
- 40 g cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- 2 gălbenușuri
- 5 g gelatină
- 50 ml lapte
- 100 g zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 250 g mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
- 100 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
Bate ouăle cu un praf de sare până își dublează volumul. Adaugă zahărul și mixează până se topește. Presară făina amestecată cu praful de copt și cacao. După ce s-a încorporat, împarte compoziția în 3 și coace 3 foi într-o tavă ( 24 cm diametru ) tapetată cu hârtie de copt, cam 15-20 de minute.
Freacă gălbenușurile cu 50 g zahăr până obții o cremă. Adaugă treptat laptele rece și ciocolata. Pune vasul la foc mic și amestecă continuu. Încorporează gelatina înmuiata în 3 linguri de apă rece. Lasă la frigider să se răcească, după care adaugă mascarpone și apoi frișca bătută cu restul de zahăr.
Tapetează cu folie forma în care ai copt blaturile.Toarnă jumătate din compoziția de cremă, acoperind primul blat. Procedează întocmai și cu cea de-a doua parte și lasă la rece câteva ore.
Cel de-al 3-lea blat, taie-l în 14 triunghiuri. Decorează tortul cu frișcă bătută cu zahărul vanilat. Așează deasupra triughiurile. Pudrează cu puțină cacao și lasă la rece câteva ore bune.
Poftă bună!
Comments
Post a Comment